Zorgadvies team

Centrum voor Jeugd en Gezin 

 https://www.sint-michielsgestel.nl/zorg-inkomen-en-onderwijs/sociaal-team 

Heeft u vragen? Wilt u tips of adviezen over de opvoeding van uw kind? Of heeft u twijfels over de gezondheid van uw kind? U kunt altijd een afspraak maken met de GGD Jeugdgezondheidszorg via tel. 088-3687100, bereikbaar elke werkdag van 08.00 tot 17.00 uur. U kunt ook terecht op het inloopspreekuur bij het consultatiebureau. Meer informatie is te vinden op onze website: www.ggdhvb.nl. Of bel de opvoedhelpdesk: 0800-6441414

Zorg Advies Team (ZAT)

Hallo wij zijn Aletta van der Hagen, Jessie Kosterman en Heleen Rutten en  we zijn verbonden aan Kindcentrum Wegwijzer vanuit het Basisteam Jeugd en Gezin (BJG).Het BJG ondersteunt bij opvoed- en opgroei vragen.Als u vragen heeft over de ontwikkeling of het gedrag van uw kind is het fijn als u dit kunt bespreken met de juf/meester of intern begeleider op school. Als de school vragen heeft dan zullen zij dit met u bespreken. Samen kunt u dan kijken of het goed is om uw kind aan te melden en eventueel te bespreken in het Zorg Advies Team (ZAT).In het Zorg Advies Team zitten de intern begeleider van school, de verpleegkundige en de jeugdarts vanuit de GGD en de schoolgericht maatschappelijk werker vanuit het Basisteam Jeugd en Gezin. Afhankelijk van de vraag bekijken we wie er aansluit bij het ZAT.Als u samen met school besluit om uw kind te bespreken in het ZAT dan zullen we, samen met u, de vragen op een rij zetten en kijken welke hulp passend is. In sommige situaties kan de hulp geboden worden vanuit het Basisteam Jeugd en Gezin en in andere situaties is er meer gespecialiseerde ondersteuning nodig. In het laatste geval dan kan het Basisteam Jeugd en Gezin u helpen om de juiste hulp te krijgen. We willen graag ondersteuning bieden als de problemen nog klein zijn om zo te voorkomen dat ze groter worden.Wellicht tot ziens! 

Jeugdarts  : Heleen Rutten  h.rutten@ggdhvb.nl 

Jeugdverpleegkundige:  Jessie Kostermann j.kostermann@ggdhvb.nl 

Aletta van der Hagen, schoolmaatschappelijk werker op deze basisschool:
Heb je vragen en zorgen over het gedrag van je kind, over de opvoeding en/of over je thuissituatie? Dan kun je op deze basisschool bij mij terecht. Mijn naam is Aletta van der Hagen en ik ben schoolmaatschappelijk werker bij Farent. Ik geef advies, bied ondersteuning en zoek samen met jou, je kind en je sociale omgeving naar een goede oplossing. Hierbij ga ik altijd uit van je eigen mogelijkheden waarbij je zelf de richting bepaalt.

Ik kan je helpen bij vragen als:

• Ik heb geen geld om gympen te kopen voor mijn kind. Hoe los ik dat op?• Waarom is mijn kind toch zo verdrietig?• Hoe maak ik mijn kind meer weerbaar?• Wij gaan scheiden, hoe vertel ik dit aan mijn kind?• Ik, als ouder, heb hulp voor mijzelf nodig, kan dat ook…?

Hoe is mijn aanpak? Tijdens een eerste gesprek bespreken we je vragen en/of zorgen.Vervolgens:• Consultatie en advies over de ontwikkeling van je kind.• Korte gesprekken met je kind op school over waar je kind tegenaan loopt.• Opvoedingsbegeleiding in je gezin.• Advisering en begeleiding aan jou en je gezin bij echtscheidings- en gezinsproblematiek.• Indien nodig een verwijzing voor onderzoek of (specialistische)begeleiding.

Meer weten & aanmelden?Je kunt zelf contact met mij opnemen via 06-43 35 90 32 | alettavanderhagen@farent.nl | www.farent.nl. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en woensdag. Je hebt geen verwijzing nodig en mijn ondersteuning is gratis. Voor meer informatie over Farent: www.farent.nl